maanantai 8. huhtikuuta 2013

Tuliaistuotoksia ja hempeilyä

Ei kylläkään yhdistettynä, mielestäni. Tuliaishelmistä piti heti väsätä lahjoittajan toiveiden perusteella tuotoksia. Inspiraatio ei tuntunut riittävän kuin ensimmäiseen, josta tuli hyvinkin erilainen kuin mitä toive oli, jälkimmäisessä taas alkoi itseä tympäistä korun "yksinkertaisuus", jotenkin väärällä tavalla. Koskapa sitä omiin tuotoksiinsa tyytyväinen olisi, ainakaan minä.

Se ensimmäinen, johon inspis vielä riitti. Epämuotoisia mv-helmiä ja lisänä kivi- ja lasihelmiä sekoituskasasta. Mv-helmet asettuvat hieman kaulan sivulle. Toivottavasti pysyvät, ettei paina liikaa.


Valotus on heikko, kuvat on napsittu iltamyöhällä (eli 2 tuntia sitten) työpöydällä jossa luonnonvalo on muutenkin aina täysi nolla. Kunnon kirkkaan työvalon alla saa kivasti valoa myös kuviin, mutta valon lisäksi tulee erinäisiä ylimääräisiä varjoja ja heijastuksia joita en tietenkään saa pois koska en kuvankäsittelyohjelmaa omista tai osaisi edes käyttää.







Tokassa korussa on simppelisti kahta erikokoista mv-helmeä, välissä kirkkaita fasetoituja lasirondelleja joita tilasin reissusta (jei!). Keskimmäiset mv:t ja rondellit ovat isompia kuin sivuille nousevat. Tämä saattaisi jollain tasolla vastata korusta esitettyä toivetta, mutta itse en nyt ole tyytyväinen joten kolmas versio lienee vielä tuloillaan.




Isommissa helmissä keskellä korua on paljon virheitä, kuten kuvassakin näkyy. Itse asiassa nuo erittäin näkyvät kolot ovat luonnossa huomattavasti näkymättömämpiä, valo varmaankin tekee sen että näkyvät noin tummina. Pienemmät helmet ovat parempia pinnaltaan. Kiiltoakin löytyy jonkin verran. Kauniita, tykkään.

Lisänä täytyy esitellä tuorein säilytyspaikka. Mv-helmilaatikko pursusi ääriään myöten jo valmiiksi ja näitä tuliaisia oli kuutioiltaan lähes saman verran kuin entisiä. Uudet tulokkaat muuttivat siis työpöydälle avoimeen lasipurkkiin joka palveli hyvin myös kuvaustaustana.






Hassunhauska rypäle tässä viimeisessä kuvassa, ovat alle sentin mittaisia lituskoita, yläporattuja erivärisiä mv-helmiä. Huh mikä lause. Oliskohan tuonne kuulunut pilkkuja enemmänkin? Sydänkorvikset keskellä saivat eilen nähdä päivänvalon, kaverikseen tuli lähes yhtä äklöhempeä rannekoru. Lamppuhelmet olivat ystävänpäiväsetti jenkkilän aarreaitasta (eli FMG:ltä), linkitettyyn rannekoruun ei tarvittu lähellekään kaikkia helmiä joten päädyin lisänä korviksiin. Tarvitaan kyllä todella hempeä fiilis näiden käyttämiseen, ainakin korvakillutinten. Onkohan häitä tiedossa..?



Love is in the air.. *laulelee*



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti