perjantai 25. toukokuuta 2012

Rosoisia kaunottaria

Mainitsin aiemmin lempparihelmeni joissa on jokseenkin aikasta epämuodostuneita makeanvedenhelmiä ja kullatut osat. Häpeäkseni myönnän että senkin käytöstä on niin kauan etten muistanut siinä olevan riipuskin..


Monille, ehkä jopa suurimmalle osalle koruntekijöistä tai ainakin niitä ostavista on tärkeää se, että helmet ovat mahdollisimman täydellisiä. Värit ovat tasaisia, muodot symmetrisiä, ei ylimääräisiä koloja ja kolhuja. Pakko myöntää että hinta tietenkin omalta osaltaan rajoittaa omaa täydellisempien makeanvedenhelmien (ja muidenkin..) keräilyä, mutta jokin näissä epätäydellisissä, rosoisissa ja kolhuisissa helmissä viehättää.


Vielä kokonaisuudessaan kera rannekorun. Näkyy hyvin miten helmet ja välihelmet kääntyilevät ja vääntyilevät miten sattuu.

4 kommenttia:

  1. Minäkin tykkään näistä vähän rosoisemmista makeanvedenhelmistä! Pyöreät on toki kauniita mutta röpelöisissä on enemmän luonnetta :) Kivan oloinen blogi sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Miina :) Blogin ulkoasu hakee vielä muotoaan, muutoksia varmasti tulee, mutta tällä hetkellä tämä kelpaa :)

      Poista