tiistai 16. heinäkuuta 2013

"Uusi" kortti ja solmintaa

Pitääpä viimein esitellä uusi kortti jonka tein (kylläkin jo pari viikkoa sitten) ihan muuten vaan. Tämän ei ole siis tarkoitus lähteä kenellekään, eikä viitsisi laittaakaan, uusi teippi jonka otin käyttöön vanhan loputtua ei nimittäin näemmä ole kovin pitävää ja tuppaa vähän irtoilemaan :/

Tein samana päivänä ensin synttärikortin sukulaistytölle (mistä en tampio tietenkään muistanut ottaa kuvaa, kuten en lahjakorustakaan). Siihen tuli hempeämpää vaaleanpunaista ja kukkajuttuja ym., vastapainoksi piti tietenkin repäistä jotain hieman synkempää ;) Tässä käytetty erilaisia mustia ja harmaita, sekä jotain kermanvalkoista paperia, erilaisia paljetteja ja helmikoristeita, kaikki ns. 3D-efektinä mikä ei kuvissa tule kovin hyvin esiin. Hopeapahvista leikellyt sydämet ja sisällä oleva paperikukka ovat myös reilusti irti kortista.

Mielestäni kuvat eivät tee oikeutta tälle kortille, ikävä kyllä.

Etukannessa paljon paljetteja, koottuna pieniin ryppäisiin ja laitettuna tarratyynyillä kasaan ja paikoilleen. Valkoinen ja hopeinen paperi ovat kiiltäviä. Mikä ei myöskään kuvista välity.. Musta on pohjaltaan tavallista paperia, kuviot samettia.

Sisällä samaa valkoista kiiltopaperia kehyksissä, leikkokukkanen paperista ja vasemmalla tilaa kirjoittaa tervehdykset ja toivotukset mustalle pohjalle (hopeatussilla tietenkin).

Takakannessa vielä hieman koristeita ja samoja papereita kuin muillakin puolilla. Keskellä musta samettinauha, ja pystysuunnassa tuolla välissä keskellä kulkee punottu samettinauha, tuomassa hieman "kirjamaista" fiilistä.

Ja koska olen kierrättämisen kruunaamaton kuningatar (kiitos rakkaan äitini), tuli idea tähän korttiin, tai siis lähinnä tuohon sisäpuolen kehykseen, vanhasta koulukuvapohjasta, joka on yksi tuhansista korttitarvikkeista joita olen äidiltäni kotiin kantanut. Kiskoin kuvapohjasta kehysosan irti, päällystin uudelleen koko setin ja liitin takaisin paikalleen. Kehys on myöskin irti taustasta, mikä luo livenä mielestäni kauniin kolmiulotteisen efektin.


Korttien lisäksi olen pitkästä aikaa onnistunut saamaan aikaiseksi pari korutekelettä. Tekelettä siksi, että ensinnäkään mikään ei päädy valmiiksi saakka, toiseksi kokeilut joita olen tehnyt (tutustunut makramen ihmeelliseen maailmaan), ovat olleet aika.. mielenkiintoisia.

Työkaveri toivoi joskus simppeliä puuvillanauhaan solmittua lasihelmikorua. Koska en osaa tehdä tarpeeksi simppeliä mitään, vaan kikkailen aina jotain ylimääräistä, tein pari kahteen nauhaan solmittua korua, hieman eri mittaisina myöskin. Kummastakin puuttuu vielä lukko.
Värit vääristyvät kuvissa omituisesti. Ylemmässä on oranssia ja vaalean limenvihreää nauhaa, alemmassa ruskeaa ja oliivinvihreää nauhaa. Lasihelmiä samasta sekoituspussista, n. 5-12mm eri värisiä ja muotoisia lamppulasihelmiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti