sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Aventuriinia ja itse kyhätty riipus

Riipuskivikin näyttää siltä että voisi olla samaa kiveä. En kyllä ole varma ovatko edes pikkuhelmet aventuriinia, mutta näin olen koko ajan kuvitellut :) Joka tapauksessa. Olen joskus vuosikausia sitten ostanut puuvillanarussa roikkuvan riipuksen, pelkkä aventuriini(?)kukka, joka sai täydellisen tilaisuuden päästä uusiokäyttöön kun äiti pyysi tehdä tiettyyn juhla-asuun sopiva koru ja värit täsmäsivät loistavasti.


Pienimuotoisen ongelmanpoikasen kohtasin miettiessäni miten ihmeessä saan kaksirivisen korun tehtyä riipuksen ympärille jossa on vain yksi ripustusreikä. Päädyin kieputtelemaan kullattua lankaa riipuksen ympärille ja lisäämään joukkoon neljä pientä aventuriinihelmeä.


Koru on tosiaan lyhyehkö kaksirivinen, vaijeriin tehty. Kahta erikokoista pyöreää aventuriinihelmeä ja fasetoituja pieniä vihreitä lasihelmiä. Välissä harmaita siemenhelmiä. Värit tuntuvat hieman liian tummilta, olisiko tässä seuraavassa kuvassa vähän oikeammat sävyt:


Ovatpas eriväriset. En edes muista mikä todellisuus on kun koru ei ole itsellä :) Kenties jotain vihreän ja harmahtavamman väliltä?

Settiin tulivat lisäksi korvikset, joissa roikkuu ketjuissa ja korupiikeissä samoja pikkuhelmiä.


Metallit ovat kaikki kullattuja ja korviskoukut avoimet. Eivät ole kovin pitkät. Kuvasta on hieman vaikea hahmottaa kokoa.


Näyttävät vikassa kuvassa melkein kuparilta nuo metallit, ovat kuitenkin ihan keltakullan väriset. Nätit. Itse tykkään koko setistä, olin niin kovin tyytyväinen varsinkin riipukseen kun sain sen kovalla miettimisellä ja väkertämisellä tehtyä toivomani näköiseksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti