tiistai 19. kesäkuuta 2012

Kesäisen pirteää

Vaikka ensimmäinen onkin hieman jäisempi kuin seuraavat tuotokset :) 

Suunnittelin jämävaijerinpätkää tuijottaen tekeväni siitä jonkinlaisen rannekorun ja helmilaatikkoa kolistellessani valkoiset helmet alkoivat mielessä muotoutua yksinkertaiseksi tekeleeksi. Vaaleansininen foliolasihelmi huusi päästä mukaan, sekä yksi hitusen sävytetty pienempi helmi, joka on luonnossa huomattavasti enemmän vaaleansininen kuin lila, miltä se kuvassa näyttää.


Joukkoon mahtui myös kirkkaita lasihelmiä eri muodoissa, sameana ja läpinäkyvänä, sekä näemmä yksi kuvassakin vaaleansinisenä toistuva biconen kaltainen.


Jämävaijerikasaa tuijotellessa aloin miettiä miten kauan on ollut "suunnitelmissa" tehdä jonkinlaisia vaijerikorviksia. En muista kenen blogissa tai galleriassa näin todella suloisia yksinkertaisia korviksia muutamaan vaijeriin tehtynä, mutta siitä sain itse taas pitkästä aikaa kipinän suunnitella jotain itselle hieman erilaista.

Olen ostanut muistaakseni Villihelmestä muutaman suloisen pienen leppäkertun jo aikaa sitten, raaskimatta käyttää niitä mihinkään, kunnes nyt ne lähes hyppäsivät syliin helmilaatikosta ja piipittivät kimeällä äänellä että he menevät nyt korviksiin vaijeriin roikkumaan.

Korviksista tuli todella yksinkertaiset, kevyet ja sievät, silti näkyvät sillä väri loistaa ja pituutta on viitisen senttiä. Ihanan kesäisen pirteät. Avokoukut oli ainoa mietinnän aihe, voi olla että ne vaihtuvat vielä johonkin "turvallisempaan".


Kyllä, leppäkertut kiipeävät samaan suuntaan mutta eri korkeuksilla. Helmijaottelu on periaatteessa päinvastainen molemmissa korviksissa. Päissä on tuplapuristetut crimpit pitämässä helmet vaijerissa. Ollapa pyöreäksi puristavat crimppipihdit, tulisi nätimpää jälkeä..

Leppäkerttuja jäi kaksi odottamaan, sekä lisää näitä söpön kirkkaankeltaisia pikkuhelmiä. Pitkä lariat-tyyppinen koru on hahmottunut mielessä näiden valmistumisesta saakka. Kenties toteutus vielä lähipäivinä. Tai ehkä monirivinen rannekoru? Hmm..

Vielä rannekoru & korvikset -setti joka odottaa helmilisäyksiä saadakseen kaulakorun kaverikseen. Aivan ihanan värisiä helmiä, kuin kermaisia karkkeja.


 Linkitettynä kullattuun metallilankaan lisänä pienet helmihatut.


 Yhdet ruskeat pääsivät korvakoruiksi, johtuen lähinnä eri värien määrästä. Helmissä on enemmän valkoista kuin kuva antaa ymmärtää, joten valkoiset fasetoidut lasihelmet sopivat mainiosti ruskeiden kermakarkkien kanssa. Välissä kullattu välirondelli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti