keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Riipuksia

Enemmän ja vähemmän itsetehtyjä. Ensimmäisen halusin koota suloisen siniharmaan kiven ympärille. Se sai koristeellisen kukkakorupiikin ja kruunukseen samansävyisen kukkalehtihelmen. Väliin pääsi harmahtava pikku kristalli. Muutaman sentin kokonaisuudessaan korkeudeltaan.


Hassu avaruusriipus on kolme planeettaa muistuttavaa lasihelmeä kieputeltuna hopeoituun lankaan. Helmien "radat" ovat hieman eri tasoilla joten vaikutelma luonnossa on kolmiulotteisempi kuin kuvassa.


Viimeinen riipus on hyvin yksinkertainen. Korupiikillä riiputeltu kaunis kivi joka löytyi isoäitini jäämistöistä yli vuosikymmen sitten. Katsoin silloin valtaisat koruvarastot läpi vailla hajuakaan tulevasta harrastuksesta, joten otin itselleni lähinnä käyttökoruja. Tämä kivi oli kuitenkin liian kaunis ohittaa vaikka oli pelkkä kivi.


Kuvat ovat huonoja, mutta kivi itsessään on todella kaunis. Sävyjä on miljoona ja läpikuultavassa kivessä on lukuisia säröjä ja kuvioita, vaikka pinta on hiottu aivan sileäksi. Aivan mahtavan ihana. Onneksi reikä oli valmiiksi porattu että sai helposti tehtyä riipuksen jossa kivi itsessään pääsee esille.


Kaikki riipukset ovat pelkässä ketjussa (tai irrallaan..), mutta niihin tulee varmaankin jossain vaiheessa kehiteltyä korut ympärille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti