keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kevyttä kaunista ranteeseen roikkumaan

Yksi tuore ja kaksi kestosuosikkia joita tulee käytettyä paljon. Ehkä näitä suosikkikoruja on sittenkin enemmän kuin kolme, liian pieni prosentti olemassa olevista kuitenkin..

Ensimmäinen on tuoreimpia. Tykkään kovasti väristä ja erityisesti kiven kuvioista, magnesiitti ja turkoosi ovat kauniita kiviä vaikka ilmeisesti halpiskamaa verrattuna moniin. Eipä siinä, käytänhän minä muovihelmiäkin, niistäkin löytyy ihan mielettömän kauniita yksilöitä jotka ovat kaiken lisäksi erityisen käytännöllisiä lapsille ja kovaan kulutukseen, esim. avaimenperiin. Mutta siis asiaan. Tässä magnesiittia tai turkoosia, ei ollut myyjä muistaakseni ihan varma. Lisänä hopeanvärinen linkkilätkä, yksi hopeanvärinen rengas ja salpalukko. Tyynyt linkitetty hopeoidulla langalla ja välirenkain.



Seuraava on ihan ehdoton kestosuosikki. Todella kaunis, hillitty sekä väreiltään että kokonsa puolesta. Helmet ovat 4-6mm kokoisia, seassa hopeanvärisiä filigraanihelmiä, kissansilmälasia joskus ikiaikoja sitten muistaakseni Saarenmaalta ostamastani korusta joka sittemmin joutui purkuun (ja voi elämän kevät että ottaa päähän kun tiedän heittäneeni useamman tällaisen korun joskus pois kun en yhtään niistä enää pitänyt tai olivat väärän kokoisia enkä voinut kuvitellakaan tarvitsevani joskus materiaaleja ja näissä vielä erityisen kauniita ja käytännöllisiä helmiä!!), sekä lisänä helmiäislasihelmiä. Minä tykkään. Kovasti :)


Tuo äskeinen koru on myös ensimmäisiä joita olen tehnyt muistivaijeriin ja tykkään kovasti. Toimii erityisen loistavasti noin kevyessä korussa koska vaijeri pysyy todella hyvin muodossaan eikä kieppejä tarvita enempää, painavammilla kivillä tuntuu että lähtee aukeamaan ellei ole vähintään kolme kierrosta ranteen ympäri..

Sitten vielä viimeinen. Tykkään ihan mielettömän paljon näistä todella epäsäännöllisistä helmistä, ovat jokainen täysin omanlaisensa ja seassa ihania yksilöitä, kuten tässä yksi lähes sydämen muotoinen.


Korussa on kiva tuntu, helmet ovat niin litteitä takapuolelta että koru istuu ranteeseen oikein mukavasti. 











Tässä näkyy myös hauskasti helmien erilaisuus muodoissa ja värityksessä.

Hassua kyllä helmet eivät ole lainkaan teräviä tai rosoisia, vaan erittäin sileitä ja reunoiltaan sen verran paksuja etteivät viillä.













Koru kokonaisuudessaan sisältää helmien ja pikkuisten graffitinväristen delicojen lisäksi ison bambusalpalukon, lähemmäs 2cm halkaisijaltaan, sekä korun ympärillä roikkuvat kirjaincharmit.



Todellisuudessa helmet ovat syvän purppuran värisiä, lähes rusehtavia. Kuvissa väri ei oikein välity, vaikka toisaalta helmet ovat aika monivärisiä ja nuo lähes petroolinsävyiset kohdat näkyvät kuvissa erityisen hyvin. Samantyyppinen koru erivärisillä helmillä on suunnitteilla kaverille, toteutus vaan jäänyt hyvinkin vaiheeseen..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti