torstai 14. maaliskuuta 2013

Kummallisia kieputteluharjoituksia

Tämä siis lähti siitä että halusin kovasti harjoitella kieputteluja. Lopputulos tietenkin oli jotain aivan uskomattoman upeaa ja kaunista kuten kaikki tuotokset mitä sormistani koskaan syntyy. Hmm.. No, joka tapauksessa innostuin asiasta sen verran että koska harjoitus tekee mestarin, vääntelin pari rannekorua joista ensimmäiseen tuli kiviä hieman enemmänkin ja kivet yrittävät olla tasaisesti joka-toinen-asettelulla kieputeltu ja suoraan linkitetty.


































Seuraavassa koru on siistissä marssiasennossa, rivit suorina ja kivet järjestyksessä. (Tykkään kyllä ekasta kuvasta enemmän, korukin näyttää nätimmältä..)
 

Kivet on kieputeltu tai linkitetty ja välilenkein liitetty toisiinsa, päissä kolmen, keskellä neljän kiven "sarjoissa", jotka sitten on lenkkikasoilla kiinniteltu epämääräisesti toisiinsa.. Kylläpä oli pätevän kuuloinen kuvaus!

Mutta tällaiselta ne linkkiniput lähempää näyttävät:


 Ja näemmä yksi todella ruma lenkitys.. Jokainen kivi on erilailla kieputeltu, vähän riippuen siitä minkä mittaisen langan päätin etukäteen napsaista.


Toinen koru on lähtenyt rakentumaan tämän kieputellun valkoisen, hopearaidallisen helmen ympärille. Itse helmi oli tosi kaunis vaikkei mitenkään erityisen erikoinen. Päätin harjoitella kieputtelua koska muoto oli yksilössä erittäin otollinen. 


Rannekoruun se sai kaveriksi pienempiä valkoisia lamppuhelmiä


kieputeltuina näköjään, en edes muistanut.. ja lisäksi tuollaisen yksittäisen renkaan, sekä tummemman sävyisen pikku linkin joka sopii sekaan ihan mukavasti vaikka erottuu väreiltään kuvassa mielestäni enemmän kuin luonnossa.


Ja tuo erittäin epämääräinen viritelmä ylemmän kuvan keskiössä on itse kieputeltu lukko, josta ei saa tässä kuvassa mitään tolkkua ja joka näyttää, mä vannon, ainakin pikkuisen paremmalta luonnossa kuin kuvissa. Huomasin nimittäin tätä kuvatessani että se on todella tökerön näköinen.. Halusin ison salpalukon ja koska en sellaista kirkkaan hopean värisenä omista, päätin tehdä sellaisen. Arveluttavalla menetyksellä..


Onpas näemmä epätarkka kuva. Mutta siinä hahmottuu miten se rakentuu, ainakin suunnilleen. Nuo lenkkipuolen pienet (vahingossa muodostuneet) lenksut odottavat jotain killuttimia joita en saanut vielä valittua, joten asia jäi avoimeksi. Kaikkineen mielenkiintoinen kokeilu. Samalla kerralla siis tuli kieputeltua vaikka mitä, mm. pari isoa akaattiriipusta jotka täytyy jossakin vaiheessa julkaista. Elkee siis kauheest tuomitko yritelmiäni, aion kehittyä ;)


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos :) Tuollaisia.. mielenkiintoisia viritelmiä ;) Ihana blogi sulla, alkoi heti tehdä mieli suklaamuffinsseja :D

      Poista