keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Helmisolmuja

Olin päättänyt jo nämä helmet käpälään saatuani tehdä näistä sen hieman erilaisen solmitun helminauhan. Ihanissa, sopivan virheellisissä, vaaleanpunabeigeissä mv-helmissä on julmetun isot reiät, minkä takia päätin vahatun puuvillanauhan keskustelevan varmasti varsin sujuvasti näiden yksilöjen kanssa. Helmet juttelivat itselleen kaveriksi epämääräisiä solmuja ja kukkalukot sekä kaula- että rannekoruun (jossa on epämääräisiä solmuja vielä enemmän koska helmet loppuivat kesken enkä halunnut laittaa muita joukkoon).


Tämän hieman hatarasti solmitun kaunottaren tein tänään. Tästä tuli ensimmäinen koskaan "oikeasti" (lainausmerkeissä koska helmisilkkiä en omista vaan tilalla on jotain helmilankaa) solmimani helminauhan tapainen, eli kolmirivinen rannekoru peräti hopeisella lukolla (lähes ainoalla omistamallani).


Helmet ovat pieniä, ehkä 4-5mm kokoisia mv-helmiä jotka omasta mielestäni ovat harvinaisen hyvälaatuisia. Ainakin minun normiini verrattuna.. Tästä tuli todella kaunis koru joka näyttää yhtä arvokkaalta kuin mitä se maksaisi jos tuntitaksoja otettaisiin, tein nimittäin ensimmäistä riviä noin kolme kertaa puoleen väliin kun lanka meni niin pahasti solmuun ja rullalle että päädyin purkamaan. Vieläkin on solmuja ja törröttäviä langanpäitä, mutta kelpaa jo meikäläisen vaatimattomaan ranteeseen :)

     




2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, ensimmäinen tuotos 5-vuotisella koruilu-uralla josta oikeasti olen tosi ylpeä :) Aika säälittävää sinänsä :D

      Poista