tiistai 28. toukokuuta 2013

Villaa ylle

Vaikka kesäkuuma vihdoin ovella kolkutteleekin. Olen innostunut jälleen neulomisesta ja virkkaamisesta, koruilut ovat jääneet vähän taka-alalle. Viimeisimpinä tuotoksina sain neulottua itselleni kesäpipon ohuesta kauniista liukuvärjätystä langasta, pipo istuu päähän mitä mainioimmin (kerrankin), kuva nyt vaan ei ole kovin onnistunut. Pitäisi saada mallipää..


Kaveriksi pipo on saanut saman langan jämistä kämmekkäät jotka ovat toosi pienet, mutta tarkoituksellakin, sillä halusin tuollaiset "kesäversiot" (eli koska lankaa oli tosi vähän jäljellä).

Olen tehtaillut myös lisää ruusuja, lankaa jäi näistä tekeleistä vielä sen verran että toisen, vaaleanpunaisen jämän kanssa syntyi pikkuruinen (kuvassa isomman näköinen) ruusu, jota mallailin myös pipoon. Olisin halunnut siihen yksivärisen pari päivää sitten valmistuneen hieman isomman ruusun, mutta pikkuihmisten nopeat näpit ovat ehtineet piilottaa sen, eikä viisaat päät lyötynä yhteenkään kumpikaan muistanut missä kätkö mahtaa olla..



Pipo on kuvissa taitettu kaksinkerroin, siksi se näyttää vähän.. kummalliselta.

Kauan sitten valmistuneet kämmekkät saivat tänään viimein päättelyn. Väri on aivan ihana, taitaa olla peräti villaa tämä lanka, ohenee ja paksunee miten sattuu ja on värjätty ihanasti, eri punertavan, lilan ja turkoosin sävyin. Siskon tekeleitä, epäilen. Häneltä ainakin joskus saatu. Näitä "epämääräisiä" lankavyyhtejä on enemmänkin, odottamassa inspiraatiota, ehkä päätymässä osittain korutekeleiksi.


Piti laittaa kuva jossa näkyy hyvin paitsi kämmekkäiden väriero, myös puolien eroavaisuus. Kämmenpuoli on tehty sileällä neuloksella, kämmenselän puoli epämääräistä helmineuleen tapaista, jossa lähinnä sinnetännemitensattuu laitettu yksi nurja silmukka.

Samasta langasta valmistui jo kauan sitten vyön raakile, mutta siitä tuli hieman liian lyhyt koska lanka loppui kesken. Tänään inspiroiduin purkamaan tekeleen, kaventamaan sitä hieman ja tadaa, lopputulos on juuri oikean mittainen. Tämä odottaa vain jonkinlaisen lukkoviritelmän tekaisua. Vyö on helmineuletta. Elää ihanasti tuo pinta koska lanka on niin vaihtelevaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti